Bezoek ons
St. Machutusweg 5, Escharen
Bel ons
0486 - 473171
Mail ons
info@praktijkbardoelvanlier.nl

Extended scope specialisten zijn ervaren fysiotherapeuten die zijn opgeleid op masterniveau en daarnaast de opleiding hebben gevolgd tot extended scope therapeut.  De verwachting is dat extended scope therapeuten meer bevoegdheden krijgen op het gebied van onderzoek en behandelmogelijkheden aan het bewegingsapparaat, zoals dit in Engeland, Canada, Australië en Noorwegen al is doorgevoerd en wat in Nederland (nog) niet het geval is.
Een extended scope specialist treedt op als casemanager op musculoskeletale zorg. Hierdoor wordt zorg efficiënter en doelmatiger.
In genoemde landen betekent dit daarnaast; aanvragen van aanvullende diagnostiek ( MRI, CT-scan etc.), voorschrijven van medicatie, het geven van injecties, doorverwijzen naar een specialist en het afgeven van een ziekteverklaring.
onderzoek heeft aangetoond dat fysiotherapeuten in de gevorderde rol van extended scope specialist positief kunnen bijdragen aan doelmatigheid van zorg en patiënttevredenheid.
Op dit moment kan de extended scope fysiotherapeut een onderbouwd advies aan de huisarts voorleggen, dit advies heeft betrekking op aanvullend onderzoek en/of doorverwijzing naar de tweede lijn.