Bezoek ons
St. Machutusweg 5, Escharen
Bel ons
0486 - 473171
Mail ons
info@praktijkbardoelvanlier.nl

Manuele Lymfdrainage ad Modum Vodder wordt in hoofdzaak gebruikt als anti-oedeemtherapie oftewel als therapievorm waarin het hoofddoel het verplaatsen van vocht en eiwitten in het lichaam is. Het ontstaan van dit vocht kan verschillende oorzaken hebben zoals een trauma of operatie. Op den duur kan het vocht een belemmerende factor zijn voor het verdere herstel van het weefsel.


Met MLDV wordt geprobeerd de opnamecapaciteit van het lymfestelsel en het lokale weefselherstel te bevorderen door middel van een bepaalde massagevorm.
Daarnaast heeft het als doel:

  • de immuniteit (weerstand) verhogen;
  • stressklachten verminderen;
  • de werking van het hormoonstelsel bevorderen.

Doelgroep
Een belangrijke doelgroep binnen de lymfdrainage zijn patiënten bij wie de lymfeklieren deels of volledig verwijderd zijn. Denk bijvoorbeeld aan iemand met een borstoperatie met volledig okselkliertoilet ten gevolge van borstkanker. Deze groep heeft namelijk een verhoogd risico op lymfoedeem.

Behandeling
Deze bestaat allereerst uit een intake. Hierbij wordt onder andere gekeken wordt naar de ontstaanswijze van het vocht, de locatie, het soort oedeem. De therapeut bekijkt de mogelijkheden voor lymfdrainage. Aansluitend op de intake volgt de behandeling waarbij met zeer zachte stootloze massagehandgrepen het vocht in de juiste richting verplaatst wordt. Hierbij wordt vaak gestart bij de hals, vanwege de anatomisch en fysiologisch belangrijke functie voor het lymfstelsel.
Vervolgens komen de buik (afhankelijk van de locatie van het oedeem), de regionale lymfklieren in bijvoorbeeld oksel of lies en tot slot het probleemgebied aan de orde.

Meer informatie? Bel ons of bezoek www.mldv.nl!