Bezoek ons
St. Machutusweg 5, Escharen
Bel ons
0486 - 473171
Mail ons
info@praktijkbardoelvanlier.nl

ATDS staat voor ‘AnaerobicTresholdDetection System’ en is een wetenschappelijk onderbouwde sportmedische inspanningstest. Met deze inspanningstest wordt eenvoudig gemeten hoe belastbaar het lichaam is.

Na een intakegesprek voor de benodigde (medische) achtergrondinformatie kan de ATDS Fit test worden afgenomen. De complete test bestaat uit een ‘test in rust’ en de ‘inspanningstest’ op de medische test-fiets. Tijdens de ‘test in rust’ doe je dus helemaal niets gedurende een tweetal minuten. Tijdens de inspanningstest wordt het vermogen op de fiets opgebouwd terwijl je tussen de 65 en 100 omwentelingen per minuut dient te behouden. Afhankelijk van je fysieke gesteldheid duurt deze test tussen de 7 en 20 minuten.

Tijdens de tests meten we met een speciale draadloze band die je om je borstkas wordt bevestigd onder andere het volgende:

  • Hartfrequentie / ECG
  • Ademhaling
  • Maximale zuurstofopname
  • VO2 Max
  • Aerobe / Anaerobe drempel
  • Trainingszones

Zo wordt onder andere de maximale zuurstofopname, de anaerobe trainingsdrempel (omslagpunt) en maximale belasting in kaart gebracht. De resultaten van de inspanningstest kunnen na het afnemen van de test direct op de computer worden afgelezen.Het gevolg hiervan is dat je doeltreffend kunt gaan trainen voor je persoonlijke doelstellingen. Een extra stimulans om te zorgen dat je effectief blijft werken aan een betere gesteldheid, zowel fysiek als mentaal.

De ATDS Fit test is voor iedereen geschikt mits hij of zij geen medische beperkingen heeft die de inspanningstest niet toelaten. De test is speciaal voor Fysiotherapeuten ontwikkeld om hun patiënten/sporters verantwoord en effectief te laten trainen.

In de praktijk blijkt dat maar liefst 50% te licht of te zwaar traint met alle mogelijke gevolgen van dien. Met de ATDS Fit test worden de persoonlijke doelstellingen weer echt haalbaar en worden trainingen zinvol!