Bezoek ons
St. Machutusweg 5, Escharen
Bel ons
0486 - 473171
Mail ons
info@praktijkbardoelvanlier.nl

Het doel van de beweeggroep diabetes mellitus is het ontwikkelen en behouden van gezond beweeggedrag bij mensen met diabetes.

Veel studies hebben aangetoond dat bewegen bij diabetici het algemeen welbevinden vergroot, gewicht reduceert, uitvoering van dagelijkse activiteiten optimaliseert, het medicatie gebruik verlaagd en de kans op hart- en vaatziekten en botontkalking verkleind.

Na een intake gesprek, door een gespecialiseerde fysiotherapeute, en enkele lichamelijke tests zal beoordeeld worden of de mensen individueel en/of in een groep begeleid zullen worden naar hun gewenste doel. Naast het beweegprogramma dat twee keer per week aangeboden wordt op dinsdag- en zaterdagochtend, zullen de mensen ook gestimuleerd worden om in hun dagelijks leven aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) te voldoen.

Gedurende het beweegprogramma zullen er dan ook meerdere gesprekken plaatsvinden om de ontwikkeling en het behoud van gezond beweeggedrag te optimaliseren. Tevens wordt er regelmatig geëvalueerd middels lichamelijke tests, zodat het beweegprogramma effectief wordt en blijft.

Indien gedurende de trainingsperiode blijkt dat andere disciplines ingeschakeld dienen te worden, als voedingsdeskundigen of diabetes verpleegkundigen, dan zal dit in overleg met de mensen gedaan worden.

Wanneer? Dinsdagochtend 10:00 – 11:30 uur en zaterdagochtend op inloop tussen 09:00 – 12:00 uur.

Kleding: sportkleding, sportschoenen met schone onderkant (graag bij ons aandoen). Een handdoek en evt. een flesje water meenemen.

Kosten: 8,- per les (incl kop thee/koffie). 2de les per week 4,-

Heeft U vragen, neem dan gerust contact met ons op!