Bezoek ons
St. Machutusweg 5, Escharen
Bel ons
0486 - 473171
Mail ons
info@praktijkbardoelvanlier.nl

Behandeling fysiotherapie bij Parkinson.

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson is erop gericht problemen bij het bewegen te voorkomen, te stabiliseren of te verminderen. Ook kunnen wij u fysiek behandelen als dat nodig is. In elk stadium van de zieke van Parkinson kunt u voor informatie en advies bij ons terecht.

Wanneer dient u naar een fysiotherapeut te gaan?

  • Zo snel mogelijk nadat bij u de ziekte van Parkinson is vastgesteld, zodat u zelfmanagementondersteuning kunt krijgen.
  • Als u het lastig vindt om geregeld aan lichaamsbeweging te doen.
  • Als u vragen hebt over wat voor lichaamsbeweging u kunt doen, over hoe u veilig kunt bewegen of over hoe vaak of hoe intensief u moet bewegen.
  • Als u last hebt van: – problemen bij het lopen, zoals traag lopen, aarzelen of het gevoel hebben aan de grond genageld te staan (freezing genoemd); – problemen met uw evenwicht, zoals pas geleden gevallen of bijna gevallen zijn, of bang zijn om te vallen; – problemen bij het opstaan uit een stoel, omrollen in bed of in of uit een auto stappen; – pijn, bijvoorbeeld in uw nek, rug of schouders.

Als uw belangrijkste problemen zich bij u thuis voordoen, kunnen wij ook bij u langskomen voor de intake. Als de therapeut vaststelt dat fysiotherapie u kan helpen, bepalen wij samen de doelen van uw behandeling. Op basis daarvan stelt uw therapeut samen met u een behandelplan op.

Fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit een combinatie van advies, informatie, (thuis uit te voeren) oefeningen en training van zogeheten compensatoire strategieën. Hoe lang de behandelperiode duurt en hoe vaak wij afspreken, hangt af van uw persoonlijke behandeldoelen en uw behandelplan.